Scheidingsbemiddelaar inschakelen

Scheidingsbemiddelaar inschakelen bij echtscheiding

U hebt samen besloten om een punt achter uw huwelijk te zetten. Een ingrijpende beslissing, maar wel een beslissing die weer ruimte biedt om na te denken over een nieuwe toekomst. Er moeten wel eerst een aantal belangrijke zaken worden geregeld rondom uw echtscheiding. Hoe pakken jullie dat het beste aan? Een ervaren scheidingsbemiddelaar of mediator kan jullie hier uitstekend bij helpen.

Aanvaardbare onderlinge afspraken

‘Aanvaardbare onderlinge afspraken maken.’ Dat klinkt heel mooi. En is dat in feite ook niet wat jullie allebei willen? Toch blijkt dit in de praktijk voor stellen die gaan scheiden een lastige klus. Niet vreemd, want tijdens een scheiding komen vaak veel emoties boven. Een scheidingsbemiddelaar kan als objectieve derde dit proces versoepelen en de communicatie in goede banen leiden. Dit is heel belangrijk, want een echtscheiding betekent meestal niet dat jullie daarna niet meer met elkaar te maken hebben. Dat geldt zeker voor stellen met kinderen. Iedereen heeft er belang bij dat het scheidingsproces zo aangenaam mogelijk verloopt.

De taken van een mediator of scheidingsbemiddelaar

De hoofdtaak van een scheidingsbemiddelaar is het bevorderen van de communicatie tussen beide partijen om tot concrete en positieve oplossingen te komen die het belang dienen van de betrokken partijen. De professionele bemiddelaar helpt om emoties als boosheid, verdriet en frustraties te kanaliseren, zodat deze de communicatie en het maken van goede afspraken niet in de weg staan. De scheidingsbemiddelaar stelt alternatieven voor wanneer men vastloopt in de onderhandelingen. Ook houdt de bemiddelaar in de gaten dat er geen afspraken worden gemaakt die juridisch onmogelijk zijn. Daarnaast verstrekken we informatie over wat er allemaal moet worden geregeld, denk aan de zorg voor de kinderen, huisvesting, partner- en kinderalimentatie, vermogen verdelen en pensioen.

Scheidingsbemiddelaar en mediation succesvol bij scheiding

Voor een ‘succesvolle’ scheiding dient een scheidingsbemiddelaar zich altijd neutraal op te stellen en geen partij te kiezen. Een goede scheidingsbemiddelaar of mediator is in staat om goed te luisteren, om juiste analyses te maken van de problemen en wensen, is een uitstekende gespreksleider en behartigt de belangen van beide partners op een gelijke manier. Daarvoor bent u hier aan het juiste adres. Maar ook uw instelling en die van uw partner spelen een doorslaggevende rol. Dit houdt in dat u en uw partner beide vertrouwen hebben in de mediator en bereid zijn om gezamenlijk tot een oplossing te komen.

Voordelen van een scheidingsbemiddelaar bij echtscheiding

Met een scheidingsbemiddelaar voorkomt u dat u van uw echtscheiding een vechtscheiding maakt, waaronder beide partijen en eventueel de kinderen veel te lijden hebben. In plaats van dat u in de rechtszaal tegenover elkaar komt te staan, schuift u samen aan tafel. U loopt zo niet het risico dat u ongewenste besluiten door de rechter opgelegd krijgt. U hebt dankzij een scheidingsbemiddelaar in goed onderling overleg zelf invloed op de afspraken die er worden gemaakt. Ook niet onbelangrijk is dat deze procedure een goedkopere oplossing is dan een duur juridisch traject. U zult eveneens sneller tot een oplossing komen. Kortom: vele goede redenen om hier eens vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Contact scheidingsbemiddelaar
* Vraag gratis een kennismakingsgesprek aan

In goed overleg uit elkaar
Uw scheidingsbemiddelaar is een onafhankelijke partij bij uw echtscheiding die zorgt dat u samen tot een oplossing komt. Wij zijn in heel Nederland actief en werkend uitsluitend met gekwalificeerde professionals. Vraag geheel gratis een kennismakingsgesprek aan.

Diensten die wij o.a. verlenen
  • Volledige scheidingsprocedure
  • Omgangsregelingen
  • Kinderalimentatie
  • Partneralimentatie
  • Ouderschapsplan maken
  • Inzetten van mediation
  • Verdelen van bezittingen en schulden